Пандишпаново руло със сметана и сладко от смокиниДнес ви представям едно прекрасно руло.Рецептата е класическа и не трябва да ви затрудни,но резултата е повече от чудесен.
Пандишпаново руло със сметана и сладко от смокини
Продукти-
Продукти-
3 яйца
3/4 ч.ч захар
3/4 ч.ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
200 гр.заквасена сметана
5-6 смокини от сладко
50 гр. смлени орехи за поръсване
Разделяме белтъците от жълтъците.Първо разбиваме белтъците на гъст сняг с щипка сол.След това разбиваме и жълтиците със захарта на пухкав крем.Смесваме белтъците и жълтъците като внимателно разбъркваме с шпатула за да не спадне обема.Смесваме бакпулвера и ванилията с брашното и започваме да го прибавяме по малко към яйчената смес като го пресяваме,в същото време.За всичко това ползваме миксер.Готовата смес изсипваме върху намазана с олио хартия за печене, с която сме заслали тавичката.Моята е с размер 30/40 см.Печем на 180 С в загрята фурна , за около 15 мин, или до готовност.Вадим блата от фурната горещ и внимателно отделяме хартията ,като леко я навлажняваме преди да я разлепим.Блата още горещ навиваме на руло с помощта на влажна кърпа.Оставяме така да изтине.Мажем го вече студен с половината сметана ,а отгоре нахвърляме обилно нарязани на дребно смокините от сладкото.Навиваме на руло ,мажем го отгоре с остатъка от сметаната и поръсваме с орехите.Рулото оставяме в хладилника за 2 ч. да стегне преди да нарежем на парчета..
3/4 ч.ч захар
3/4 ч.ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
200 гр.заквасена сметана
5-6 смокини от сладко
50 гр. смлени орехи за поръсване
Разделяме белтъците от жълтъците.Първо разбиваме белтъците на гъст сняг с щипка сол.След това разбиваме и жълтиците със захарта на пухкав крем.Смесваме белтъците и жълтъците като внимателно разбъркваме с шпатула за да не спадне обема.Смесваме бакпулвера и ванилията с брашното и започваме да го прибавяме по малко към яйчената смес като го пресяваме,в същото време.За всичко това ползваме миксер.Готовата смес изсипваме върху намазана с олио хартия за печене, с която сме заслали тавичката.Моята е с размер 30/40 см.Печем на 180 С в загрята фурна , за около 15 мин, или до готовност.Вадим блата от фурната горещ и внимателно отделяме хартията ,като леко я навлажняваме преди да я разлепим.Блата още горещ навиваме на руло с помощта на влажна кърпа.Оставяме така да изтине.Мажем го вече студен с половината сметана ,а отгоре нахвърляме обилно нарязани на дребно смокините от сладкото.Навиваме на руло ,мажем го отгоре с остатъка от сметаната и поръсваме с орехите.Рулото оставяме в хладилника за 2 ч. да стегне преди да нарежем на парчета..
No hay comentarios:
Publicar un comentario