Руло Гараш
Здравейте!Искам да ви предложа един малко по-различен прочит на една популярна рецепта на една от любимите ми торти. Думата ми е за торта Гараш! Вместо да пека много блатове,както е в оригиналната рецепта,изпекох само 2 блата.Става по -бързо,но вкуса е същия като при класическата торта Гараш..Ето и рецептата-
|
Руло Гараш- за блатовете-7 белтъка 300 гр.смлени орехи 1/2 ч.ч.захар за шоколадовия крем- 300 гр,черен шоколад 60 гр. масло 1ч.л. ром 1 ч.ч бита сметана Разбиват се белтъците на гъст сняг със захарта,прибавят се смлените орехи.Върху хартия за печене се разстилат 2 тънки блата с размер 40/40 см. Пекът се 10 мин. на 200 С,или докато порозовеят.Махаме хартията ,докато са горещи и навиваме на руло с помощта на кърпа.Оставяме ги да изстинат. За шоколадовия крем- Разтопяваме шоколада с кравето масло, рома и сметаната на водна баня до хомогенна смес.Оставяме за малко да стегне в хладилника.Мажем блатовете с крема и навиваме рулото .Отгоре го намазваме с остатъка от крем и поръсваме с шоколадови стърготини.Слагаме за няколко часа в хладилника да стегне.Лесно,бързо и убийствено вкусно!
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario