viernes, 8 de mayo de 2015

Руло Гараш

Руло Гараш
Здравейте!Искам да ви предложа един малко по-различен прочит на една популярна рецепта  на една от любимите ми торти. Думата ми е за торта Гараш! Вместо да пека много блатове,както е в оригиналната рецепта,изпекох само 2 блата.Става по -бързо,но вкуса е същия като при класическата торта Гараш..Ето и рецептата-
Руло Гараш-
за блатовете-7 белтъка
300 гр.смлени орехи
1/2 ч.ч.захар
за шоколадовия крем-
300 гр,черен шоколад
60 гр. масло
1ч.л. ром
1 ч.ч бита сметана
Разбиват се белтъците на гъст сняг със захарта,прибавят се смлените орехи.Върху хартия за печене се разстилат 2 тънки блата с размер 40/40 см. Пекът се 10 мин. на 200 С,или докато порозовеят.Махаме хартията ,докато са горещи и навиваме на руло с помощта на кърпа.Оставяме ги да изстинат.
За шоколадовия крем-
Разтопяваме шоколада с кравето масло, рома и сметаната на водна баня до хомогенна смес.Оставяме за малко да стегне в хладилника.Мажем блатовете с крема и навиваме рулото .Отгоре го намазваме с остатъка от крем и поръсваме с шоколадови стърготини.Слагаме за няколко часа в хладилника да стегне.Лесно,бързо и убийствено вкусно!


No hay comentarios:

Publicar un comentario