sábado, 16 de mayo de 2015

Питки охлюви

ПИТКИ ОХЛЮВИ
700 гр.брашно
25 гр.мая
300 мл.пр. мляко
2 яйца плюс 1 за намазване
120 мл.олио
100 гр .масло
щипка сол
1 с.л. захар
150 гр. сирене


Маята с 1 с.л. брашно,солта,млякото и захарта се оставя да нашупне. Когато се е надигнала от изброените продукти без маслото,се омесва меко тесто,което се оставя да се надигне двойно.Разделя се на 4 равни части.Всяка се разточва на кора с диаметър 40 см.На всяка кора се слага от маслото ,което трябва да е замръзнало и да се реже на тънки люспи.На последната кора маслото не се слага ,но се запазва.Корите се нареждат една върху друга и се разточват наново на една кора с дебелина 1 см.Тогава се поръсва с маслото,което сме заделили.Навива се на руло и се реже на парчета с дебелина 2 -2,5см..Отгоре се маже с яйце.Пече се в загрята фурна на 180 С



No hay comentarios:

Publicar un comentario