ФРЕНСКИ КРОАСАНИ
Тези кроасани са великолепни! Хрупкави,въздушни,ароматни!С една дума-БОЖЕСТВЕНИ!
|
ФРЕНСКИ КРОАСАНИ(рецепта на Bruno Albouze)
за 14-16 кроасана
200 мл. много студена вода
110 мл.пр.мляко
2 пакетчета 14 гр.суха мая или 30 гр прясна 1/2 пакетче бакпулвер 550 гр брашно+50 гр за наръсване при разточването 10 гр или 2 с.л. сол 60 гр. или 1/4 ч. захар яйце за намазване 100 гр масло+250 гр масло за разточването |
|
Най- важното условие е всички продукти да са много студени.Температурата на стаята да не е повече 22 С.Аз правих моите с прясна мая така ,че стоплих млякото, сложих 1 с,л. захар и 1 с.л. брашно и изчаках да нашупне.В пресятото брашно се смесват солта,захарта и бакпулвера.Сипва се маята и замръзналото масло- само 100-те грама.Омесва се меко еластично тесто,което се меси 15 мин.След това се слага в подходящ съд покрива се със стреч фолио и се оставя за една нощ 12 часа в хладилника.Другото масло разточваме на квадрат с дебелина 1 см. и размер 20/20 см.Завиваме го така разточено във фолио и слагаме в хладилника.След като изчакаме нужното време ,вадим тестото от хладилника и го разточваме на правоъгълник със страни 20 на 40 см.Тестото макар и в хладилника е увеличило двойно размера си.Слагаме по средата маслото и прегъваме остатъка от него върху маслото.След това го разточваме на правоъгълник и го прегъваме на три.Увиваме във фолио и оставяме за 30 мин в хладилника.След това го вадим, пак разточваме ,нагъваме и в хладилника за още 30 мин. След това повтаряме още веднъж процедурата.Накрая разточваме тестото на правоъгълник и го нарязваме на триъгълници от които оформяме кроасаните.Нареждаме ги в тава заслана с хартия за печене.Мажем с яйце и оставяме да се надигнат и да удвоят обема си.Загряваме фурната на 180 гр.И преди да ги сложим във фурната ги намазваме още веднъж с яйцето.Печем на 180 гр.за около 20 мин.Прилагам снимков материал как се сгъва тестото с маслото.
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario